Що буде, якщо путін помре: The Independent назвав, хто буде замість нього в рф

Що буде, якщо путін помре: The Independent назвав ймовірних наступників

Якщо російський диктатор володимир путін помре або раптово піде у відставку, Рада Федерації росії має 14 днів для призначення дострокових президентських виборів. Доки вибори не відбудуться, прем'єр-міністр Михайло Мішустін виконуватиме тимчасові обов'язки президента.

Про це пише The Independent, реагуючи на чутки, які з'явилися у соцмережах 26 жовтня, про те, що у путіна сталася зупинка серця у його спальні, які Кремль спростував.

Видання зазначає, що Мішустіна вважають малоймовірним варіантом стати постійним наступником, "враховуючи його недостатню популярність серед найближчого оточення путіна".

За даними ВВС, Мішустін мав "незавидне завдання порятунку економіки, але не мав жодного впливу на російсько-українську війну, а джерела, близькі до Кремля, сказали, що він не знав про наміри путіна щодо повномасштабного вторгнення".

У розмові з The Independent доктор Марк Галеотті сказав: "Згідно з конституцією, він бере на себе повноваження, коли президент помер або стає недієздатним. Він - вибір класичного технократа. Але є інші кандидати, які займуть ту ж нішу".

Серед інших ймовірних наступників:

  • експрезидент рф Дмитро Медведєв - один із найближчих соратників; 
  • Сергій Кирієнко, який обіймав посаду першого заступника глави Адміністрації з 2016 року та, як відомо, є членом найближчого оточення путіна;
  • Микола Патрушев - секретар Ради безпеки рф, є "однією з небагатьох осіб, до яких прислухається путін", тоді як його син Дмитро також, за чутками, є потенційним наступником путіна;
  • мер Москви Сергій Собянін;
  • колишній охоронець Олексій Дюмін;
  • глава адміністрації Дмитро Козак;
  • також називають одним з малоймовірних варіантів міністра оборони Сергія Шойгу.

"Це повинен бути хтось, хто міг би створити коаліцію, хто був би прийнятним як для технократів, так і для еліти безпеки", – сказав доктор Галеотті. "Цілком ймовірно, що ніхто не буде "одним із великих звірів", саме через необхідність створити коаліцію".

"Я думаю, що насправді російська система впорається з кризою досить швидко, і ми побачимо наступну політичну еліту, яка прагне покласти край війні в Україні та протистоянню із Заходом. Цілком ймовірно, що путін стане цапом відбувайла за всю цю помилку", - вважає Гелеотті.

Нагадаємо, російський диктатор володимир путін заявив, що для того, "щоб був хоч якийсь шанс на переговори, Україні спочатку доведеться скасувати свою самовільну заборону на мирні переговори та пояснити, чого вона хоче".