Тіло довго не могли забрати з окупованої території: на Кіровоградщині перепоховали захисника з Луганщини

Тіло довго не могли забрати з окупованої території: на Кіровоградщині перепоховали захисника з Луганщини

На Кіровоградщині перепоховали прикордонника з Луганської області Дмитра Шовкопляса, який загинув у перші дні повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє Онуфріївська селищна рада.

Дмитро Шовкопляс народився 16 квітня 1984 року у Новоайдарі. Навчався у місцевій школі та ПТУ. У мирний час працював водієм.

У 2015-2016 роках був учасником АТО. З 2020 року за контрактом проходив службу в 3-му прикордонному загоні імені Героя України полковника Євгенія Пікуса у Щасті. У перший день війни його загін прийняв бій на кордоні.

25 лютого 2022 року разом з Дмитром загинуло ще 9 прикордонників під час виходу з оточення у районі Старобільська.

“Рухаючись на службовому транспорті зі своїми побратимами, вони наткнулися на засідку ворожої ДРГ та були розстріляні. На той час мати поховала сина на території Луганської області, але тільки через більше ніж півтора року вдалось зробити ексгумацію і переправити тіло для того, щоб поховати його на підконтрольній Україні території”, - розповіли у сільраді.

Дмитро Шовкопляс посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. У захисника залишилися дружина, дві доньки, батьки та сестра, які зараз проживають в Онуфріївці.

Нагадаємо, батьки загиблого кремінянина в пам’ять про сина встановили спортмайданчик на Кіровоградщині.