Центр Громадського правосуддя створять для допомоги луганчанам. Розповідаємо, для чого

Центр Громадського правосуддя створять для допомоги луганчанам. Розповідаємо, для чого

Очільник Луганщини Артем Лисогор підписав Меморандум про співпрацю з Благодійним фондом «Діалог громад». В його рамках створять Центр Громадського правосуддя. ВПО допомагатимуть з відновленням документів та захисту майнових прав.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«Наші громадяни добре знають, що війна приносить не лише втрати та горе, а й в багатьох аспектах обмежує базові права людини. Підписання цього Меморандуму та створення в його рамках Центру Громадського правосуддя для луганчан є необхідним та важливим кроком», - підкреслив Лисогор.

Директор фонду Олександр Магдаліц наголосив, що спільна з облдержадміністрацією діяльність буде зосереджена на правовій допомозі внутрішньо переміщеним особам, зокрема, щодо відновлення документів та захисту майнових прав. Та відзначив важливість ініціативи Луганської ОВА щодо проведення обстеження пошкоджених та знищених об’єктів нерухомого майна, які розташовані в районі проведення бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації, із застосуванням інформаційних продуктів дистанційного зондування Землі.

Також обговорили можливість відкриття грантових програм розвитку громад: від навчання написанню проєктів аж до їх впровадження.

Як повідомлялось, знищення внаслідок російських обстрілів майна мешканців Луганської області можна буде зафіксувати за допомогою космічної зйомки.