Керівнику структури, яка видає російські документи на Луганщині, повідомили про підозру

Керівнику структури, яка видає російські документи на Луганщині, повідомили про підозру

Слідчі СБУ повідомили про підозру в колабораційній діяльності очільнику «государственного учреждения лнр «многофункциональный центр предоставления государственных и муниципальных услуг».

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Слідство встановило, що у 2014 році луганський юрист підтримав російську агресію та пішов служити окупантам. Обіймав різні посади в органах окупаційної влади, певний час був «заступником міністра юстиції» угруповання «лнр».

У вересні 2022 року він отримав призначення на посаду «и.о. директора гу лнр «многофункциональный центр предоставления государственных и муниципальных услуг».

«Центри» з надання «державних послуг» створені агресором для втягування українців у російську правову систему, нав’язування їм паспортів рф та інших документів російського зразка», - йдеться у повідомленні.

Зазначені «мфц» оформляють російське громадянство, перереєструють права на нерухомість за лінією росреєстру, забезпечують послуги федеральної податкової служби.

Фігурант очолив процес створення мережі відділень «мфц» на всій захопленій ворогом території Луганщини.

Він брав активну участь у медійних акціях окупантів, «рекламуючи» російські «державні послуги».

СБУ повідомила йому про підозру в колабораційній діяльності. Той самий злочин інкримінують одній з його підлеглих - начальниці відділення «мфц» у Троїцькому.

Відносно цих осіб слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури ведуть досудові розслідування за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування стосовно керівників окупаційних «мфц» у Білокуракиному та Антрацитівському районі вже завершили. Матеріали перебувають на розгляді в суді.

Нагадаємо, екссуддя та “сенатор” самопроголошеної “лнр” отримала підозру за трьома статтями.