Ще одна громада Луганщини збирається зайнятися перейменуванням населених пунктів

Ще одна громада Луганщини збирається зайнятися перейменуванням населених пунктів

Кремінська міська військова адміністрація створила комісію з питань перейменування топонімів, розташованих на території населених пунктів громади.

Про це повідомляє Кремінська міська рада.

До складу комісії увійшли представники Кремінської міської військової адміністрації, фахівці в галузі української мови та літератури, журналіст, архітектор, фахівець в галузі права, представники закладів культури та представники громадських організацій.

Активних жителів громади запрошують долучитися до роботи комісії. Для цього свої пропозиції люди можуть надсилати на електронну адресу Управління освіти, культури, молоді та спорту upravlinnyaokms@ukr.net або для консультації звертатися за телефоном: +380958207124 (контактна особа – секретар комісії Марина Семиволос).

У міськраді також зазначили, що комісію створили на вимогу Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» від 21 березня 2023 року № 3005-IX.

Також це роблять відповідно до доручень голови Луганської ОВА Артема Лисогора від 10.07.2023 року «Про виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Наразі триває підготовка проєкту розпорядження з перейменування топонімів. Після розробки проєкту рішення про перейменування топонімів оприлюднять для громадського обговорення.

Нагадаємо, з 17 по 30 жовтня включно тривало громадське обговорення щодо перейменування Новопскову, Новорозсоші та Тев’яшевого.