Буданова врятувало диво. Подробиці роботи спецпризначенців ГУР під час оборони Сєвєродонецька

Буданова врятувало диво. Подробиці роботи спецпризначенців ГУР під час оборони Сєвєродонецька.  РБК-Украина, Віталий Носач

У ГУР розповіли про те, як під час торішніх боїв за Сєвєродонецьк начальник розвідки Кирило Буданов особисто побував «на нулі».

Про це повідомляє NV. 

Командир штурмової групи спецпідрозділу ГУР Шаманбат із позивним Саїд розповів подробиці того, як штурмовики військової розвідки навесні 2022 року брали участь в обороні Сєвєродонецька.

Його розповідь NV наводить у статті «Таємні сили Буданова: Шаманбат».

«Наше завдання було контратака, і ми забрали один із великих кварталів. Далі це можна було розвивати, розширюватися, але, на жаль, по іншому флангу противник продавив десь на два квартали. У нас упав фланг повністю. Але все одно стояли. Поки (росіяни - ред.) мости (через Сіверський Донець, які пов’язували місто з «великою землею» - ред.) не підбили. Потім був уже наказ на відхід. До останнього ми обороняли Сєвєродонецьк», — пояснив офіцер-гуровець на умовах анонімності.

Тоді ж до своїх бійців на передову прибув Кирило Буданов.

Сам головний військовий розвідник розповів NV, що після приїзду потрапив під артилерійський обстріл. Його врятувала бронемашина, що стояла поруч. Вона вкрила від осколків снаряда, що розірвався неподалік.

У статті так само йдеться про те, що Шаманбат часто направляють на гарячі ділянки фронту, — екстрено зміцнити оборону.

«Ми виконували функцію як військової розвідки, так і просто бойового підрозділу, такого собі стабілізаційного моменту», — пояснив офіцер на позивний Саїд.

Нагадаємо, генерал Кирило Буданов проінспектував роботу підрозділів ГУР МО в Сєвєродонецьку