Судовий вирок отримав колаборант з Троїцького, який проводив репресії серед місцевих жителів

Судовий вирок отримав колаборант з Троїцького, який проводив репресії серед місцевих жителів

За матеріалами Служби безпеки України до тривалого терміну позбавлення волі заочно засудили колаборанта з Луганщини, який пішов служити ворогу у складі окупаційної «поліції».

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк. 

Судовий вирок отримав «оперуполномоченный Троицкого врвс мвд лнр». За даними досудового розслідування, окупанти прийняли його до своїх лав у липні 2022 року.

Повідомляється, що раніше він деякий час працював в органах внутрішніх справ, звідки його звільнили через схильність до наркотиків. На момент окупації Троїцького зловмисник уже був безробітним.

“В органі окупаційної поліції фігурант відзначився участю в репресіях щодо нелояльних до рашистів місцевих мешканців, брав участь у пошуках українських диверсантів, проводив допити місцевих мешканців та обшуки в помешканнях українських прикордонників та поліцейських”, - розповіли в СБУ.

У серпні минулого року Служба безпеки повідомила фігуранту про підозру в колабораційній діяльності.

Суд визнав правопорушника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Його засудили до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, в усіх державних органах, установах та організаціях, строком на 15 років та з конфіскацією усього майна.

Наразі зловмисник переховується на тимчасово окупованій території Луганщини, тому до нього застосували спеціальну процедуру заочного засудження.

Фігуранта оголосили у розшук.

Досудове розслідування вели співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, двом луганчанам загрожує 15 років тюрми за службу в окупаційних “відділках внутрішніх справ”.