Сєвєродонецька МВА вкладе кошти у капремонт лікарні на Київщині: про яку суму йдеться

Сєвєродонецька МВА вкладе кошти у капремонт лікарні на Київщині: про яку суму йдеться

Сєвєродонецька військова адміністрація підтвердила бажання вкласти в ремонт приміщень міської лікарні в Українці (Київська область) близько 60 мільйонів гривень.

Про це розповів голова Української міської територіальної громади Олександр Туренко, повідомляє Українська громада.

У повідомленні йдеться, що між Сєвєродонецькою та Українською громадами підписаний меморандум про співпрацю. З 16 жовтня у приміщенні Української міської лікарні розпочала надавати спеціалізовану допомогу вторинної медичної ланки Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня.

“Згідно з підписаним нами Меморандумом, до нас вже завозять потужне медичне обладнання. Наразі готується документація, і з нового року приступаємо до капітального ремонту приміщень – Сєвєродонецька ВА підтвердила своє бажання вкласти в ремонт приміщень нашої лікарні близько 60 млн грн. Тож, сподіваємось, незабаром громада матиме гарну, сучасну лікарню”, – розповів про деталі партнерства Олександр Туренко.

За інформацією, наразі в Українці функціонує поліклінічне відділення Сєвєродонецької МБЛ, де ведуть прийом хірург, офтальмолог, гінеколог, кардіолог, фізіотерапевт, гастроентеролог та інші лікарі. Наступним має відкритися реабілітаційне відділення.

“Згодом у нас будуть працювати всі вузькі спеціалісти, а також денний та цілодобовий стаціонари. Крім того, до комплекту послуг входить швидка медична допомога”, – зазначив Туренко.

У громаді також розповіли, що наразі Сєвєродонецька МБЛ займає усі вільні площі центрального корпусу Української лікарні, але має плани розширюватись. Зокрема, за рахунок приміщень, які поступово вивільняє Обухівська БЛІЛ.

“Перша наша локація була у Дніпрі, саме там ми відкрили амбулаторно-поліклінічне відділення. Але багатопрофільна лікарня повинна мати стаціонари, тож ми плануємо відкрити їх в Українці”,  – пояснила медичний директор Сєвєродонецької МБЛ Оксана Андрейків-Морозова.

Нагадаємо, Центр надання вторинної стаціонарної та амбулаторно-поліклінічної медичної допомоги КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня» розпочав надавати професійну медичну допомогу в Українці (Київська область).