У свій день народження Гайдай розповів, де планує працювати далі

У свій день народження Гайдай розповів, де планує працювати далі

Колишній очільник Луганщини Сергій Гайдай у свій день народження розповів про подальші плани.

Про це йшла мова у його розмові з «Сєвєродонецьк онлайн».

Наприкінці вересня Гайдай повідомив, що планує стати на захист України, якщо не отримає пропозиції про держслужбу від президента. Пізніше він повідомив, що отримав пропозицію.

«По-перше, я не бачу абсолютно нічого героїчного в тому, що людина піде служити. Тут немає різниці – ЗСУ, головне управління розвідки, ССО, тероборона, Нацгвардія чи прикордонні війська. Яка різниця? Всі вони разом – це Сили оборони…Тисячі, сотні тисяч людей служать. Що тут в цьому прям такого героїчного? Вони дійсно там всі герої, хто на передовій. Хтось, можливо, з опонентів чи невдах якихось чекає, що мені буде страшно? Слухайте, 4,5 місяці під суцільними обстрілами на Луганщині – ну, мені здається, що ще кому треба довести комусь? По-друге, це моє власне рішення. Не для того, щоб щось комусь доводити – можу чи не можу. Мені здається, що своєю роботою я все у свій час довів. Сподіваюся, що ще зможу довести свої певні переконання і стійкість», - підкреслив Гайдай.

Також він розповів про пропозицію від Офісу Президента.

«Декілька тижнів тому, коли я позаминулого разу був на сході, мені якраз написав керівник Офісу Президента, запропонував певну посаду. Я погодився. Я вже казав – я не буду з чимось сперечатися, тільки якщо це буде пов’язано з чимось для мене незрозумілим. Наприклад, очолити медицину – людей буде шкода, тому хірургом працювати не буду. Але там я розумію, що зможу робити фахово свою роботу. Я погодився, приїхав в офіс, написав заяву, здав всі документи й зараз чекаю рішення Президента», - каже Гайдай.

Проте за 8 років держслужби Гайдай, за його словами, бачив різні зміни. Тому поки не каже, де саме працюватиме. Поки не буде указу Президента.

«Але фотографія моєї заяви в мене є. Там і дата є», - говорить ексочільник Луганщини.

«Це державна служба виконавчої влади», - натякнув Гайдай «Сєвєродонецьк онлайн».

Також він розповів, де б хотів служити.

«Пропозицій було просто мільйон. Тому що, напевно, ті відносини, які в мене є…Давайте так – з нашими прикордонниками відносини просто чудові й міцні, з НГУ – чудові й міцні. Дуже багато вітань від них. З певними бригадами ЗСУ - теж. І штурмові бригади, і десантні, і механізовані. Багато тих, з ким я постійно на зв’язку й кому я постійно допомагаю. Я пишаюся тим, що вони кажуть – «Сергію Володимировичу, для нас це буде честю». Та й для мене це буде честю, у першу чергу. Ці слова для мене дуже дорого коштують і дуже цінні. Тому час покаже. Завчасно казати не хочеться. Проте я дуже добре спілкуюся з 92-ю бригадою, харківська бригада. Чудова бригада, бойова. Вони Харківщину боронили, Луганщину. Вони майже дійшли до Сватового. Один з кращих підрозділів», - вважає Гайдай.

Він постійно допомагає цій бригаді й у свій день народження оголосив збір для них.

«Тому тут нічого такого. У мене бізнесмени воюють, у яких статки мільйонні…Як кажуть – не хочеш критики, сиди вдома. З приводу опонентів – де вони воюють і де вони були з 23 лютого? Готовий кожному подивитися у вічі…Мені не соромно. Сподіваюся, і не буде», - підсумував Гайдай.

 Раніше повідомлялося, що Сергій Гайдай хоче піти на службу в ЗСУ.