Про підозру повідомили "депутату "лнр" від забороненої в Україні компратії рф

Про підозру повідомили "депутату “лнр” від забороненої в Україні компратії рф

СБУ підозрює в колабораційній діяльності «депутата народного совета лнр» Олександра Єрмоленка, який проводить систематичну інформаційно-пропагандистську діяльність на користь агресора.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Служба безпеки задокументувала, що фігурант увійшов до складу самопроголошеного «народного совета лнр» у 2018 році від псевдогромадського утворення «Мир Луганщине». З кінця минулого року він представляє в «лнр» російських комуністів.

На початку грудня 2022 року кпрф, яка стала однією з п’яти партій, допущених кремлем до участі у «виборах» на тимчасово окупованих територіях України, провела в Луганську установчу конференцію. Там прийняли рішення про формування «луганского регионального отделения политической партии кпрф».

Відтоді Єрмоленко, який обійняв посаду «второго секретаря Луганского республиканского комитета кпрф», розгорнув у медійному просторі піар-кампанію російської політсили та провів низку політичних заходів на підтримку путінської «сво».

Зокрема, зловмисник займався організацією та брав участь у «святковій зустрічі з нагоди 100-річчя срср», заходах до «105-ї річниці заснування ленінського комсомолу» та інших.

Пропагандистські заходи спрямовувалися на підтримку збройної агресії рф проти України. «Депутат-комуніст» неодноразово закликав до підтримки окупантів і під час телеефірів на пропагандистському каналі «Луганск24».

За результатами псевдовиборів, які у вересні цього року загарбники провели на Луганщині, фігурант увійшов до складу «народного совета лнр» від кпрф.

Політична партія «коммунистическая партия российской федерации» входить до запровадженого СБУ переліку партій та громадських об’єднань, які підтримують війну проти України. Її діяльність в Україні заборонена.

СБУ повідомила зловмиснику про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (організація заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, спрямованої на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України).

Колаборанту загрожує до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, екскерівнику Старобільської РДА за добровільну співпрацю з ворогом загрожує довічне ув’язнення.