У Держдепі США відповіли, чи підштовхують Україну до переговорів з росією

У Держдепі США відповіли, чи підштовхують Україну до переговорів з росією

Держдепу США невідомо про будь-які розмови з Україною щодо переговорів з рф поза "формули миру" Володимира Зеленського

Про це на брифінгу сказав заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель.

"Будь-які переговори залежать від України. І як ми вже неодноразово говорили, з Україною без України нічого не повинно бути. Нам не відомо про будь-які розмови з Україною щодо переговорів поза структурою формули миру, щодо якої, як ви вже бачили, відбувається низка залучень. Але все ще неймовірно ясно, що Кремль не зацікавлений у переговорах або припиненні цієї війни, і ми прагнемо підтримувати наших українських партнерів", - сказав Патель.

Нагадаємо, російський диктатор володимир путін заявляв, що для того, "щоб був хоч якийсь шанс на переговори, Україні спочатку доведеться скасувати свою самовільну заборону на мирні переговори та пояснити, чого вона хоче".

Раніше умовами переговорів з Україною у Кремлі називали: визнання територіальних реалій, невступ України у НАТО і ЄС, посилення прав російськомовних, роззброєння армії.

Українська сторона, включно з президентом Володимиром Зеленським, неодноразово заявляла, що переговори можливі тільки після припинення бойових дій і виведення війск рф з усієї території України. До того ж Зеленський заявляв, що переговори саме з путіним вести не буде. Він підписав указ, яким офіційно визнав перспективу будь-яких переговорів з путіним неможливою.

Указ був ухвалений після проголошення про незаконне приєднання до рф чотирьох окупованих регіони України.

Також нагадаємо, що росія контролює близько 18% території України, включаючи Крим, який вона анексувала в 2014 році, і частину східної та південної України, яку вона взяла під контроль у 2022 році.