З Сектора Гази евакуювали першу групу українців: скільки їх залишилося

З Сектора Гази евакуювали першу групу українців: скільки їх залишилося

З Сектора Гази, де триває воєнна операція Ізраїлю, евакуювали першу групу з 43 українських громадян, вони знаходяться у Єгипті.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Україна успішно евакуювала із сектора Газа першу групу із 43 українців. Зараз вони в безпеці на території Єгипту під опікою українських дипломатів. Ми також допомогли евакуювати 36 громадян Молдови", - додав він.

Зеленський наголосив, що евакуація триває.

"Наші посольства в Ізраїлі та Єгипті, інші причетні українські відомства продовжують роботу над евакуацією наших громадян", - написав він в соцмережі X.

Спікер МЗС Олег Ніколенко додав, що  українські консули зустріли українців на КПП "Рафах", забезпечили їхнє перевезення до місця тимчасового перебування, і готують їхній подальший переліт до однієї із сусідніх з Україною країн.

"Працюємо над вивезенням українців 8 та 9 листопада. Дозвіл на виїзд нової кількості громадян отриманий. Враховуючи обмежену пропускну здатність КПП "Рафах", евакуація відбувається виключно в межах погоджених причетними місцевими відомствами списків іноземців", - повідомив він.

Нагадаємо, за інформацією посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука, на евакуацію з Сектору Гази записалися 337 українців, однак насправді громадян України у цьому регіоні набагато більше – близько пів тисячі.

Евакуація відбувається через пункт пропуску Рафах на кордоні з Єгиптом.