Словаччина відмовилася надсилати в Україну військову допомогу на 40 млн євро

Словаччина відмовилася надсилати в Україну військову допомогу на 40 млн євро

Новий уряд Словаччини під головуванням Роберта Фіцо відмовився допомагати українцям у військовому плані і не схвалив 14 пакет військової допомоги, який склав попередній уряд.

Про це пише Aktuality.sk.

Видання нагадує, що колишнє Міністерство оборони Словаччини під керівництвом Мартіна Скленара підготувало пропозицію про надання Україні 14 пакету військової допомоги загальною вартістю понад 40 млн євро. Передбачалося включити у нього в основному боєприпаси, ракети для ЗРК КУБ, міномети і міни до них. 

Загалом попередній уряд надіслав Україні допомогу на суму понад 670 млн євро.

"Словаки першими відправили в Україну два комплекти комплекту для розмінування Bozena 5+. Це було минулого року в середині лютого перед російським вторгненням, розпочатим володимиром путіним 24 лютого. Невдовзі після початку вторгнення тодішній уряд схвалив доставку медичних товарів і палива", - пише видання.

Пізніше в Україну доправили протитанкові комплекси, артилерійські системи, боєприпаси та боєприпаси, системи ППО, оптичне обладнання, ЗРК С-300, пускові системи, включаючи боєприпаси, вертольоти, БМП, електростанції, трансформатори, матеріали для теплоцентралей, боєприпаси, комплекти для розмінування, запчастини до гаубиць, бронежилети, 13 винищувачів МіГ-29, частина зенітно-ракетного комплексу КУБ, 13 безбаштових БМП МУ-90, боєприпаси калібру 125 міліметрів, паливо та особисте спорядження. 

Нагадаємо, прем'єр-міністр Роберт Фіцо, якого неодноразово помічали у проросійських поглядах, одразу після призначення сказав, що не підтримає військову допомогу Україні. Він заявив, що готовий передавати Україні лише гуманітарну допомогу і сказав, що Україна може домовлятися з рф по мир "хоч 10 років".