На Закарпатті судитимуть 8 керівників райавтодорів Луганщини, які пішли на співпрацю з окупантами

На Закарпатті судитимуть 8 керівників райавтодорів Луганщини, які пішли на співпрацю з окупантами

Слідчі СБУ в Закарпатській області зібрали докази добровільної допомоги окупантам начальників 8 філій «державного унітарного підприємства лнр «луганський автодор». А саме: Міловської, Старобільської, Білокуракинської, Марківської, Лисичанської, Кремінської, Новопсковської та Біловодської.

Про це повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області.

Керівники цих «райавтодорів» не вивели філії на підконтрольну Україні територію та не призупинили роботу. Натомість добровільно передали у власність окупантам матеріальні ресурси та активи, які належали Україні, та продовжили допомагати ворогу встановлювати окупаційний режим.

Усім 8 пособникам ворога оголосили про підозру за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Матеріали цих справ скерували до суду.

Наразі підозрювані переховуються від правосуддя на тимчасово окупованих територіях Луганщини. Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисників до відповідальності.

Викривали зрадників співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях. Досудове розслідування за даними фактами здійснювали слідчі Управління СБ України в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Нагадаємо, мешканцю Кремінної, який коригував вогонь по позиціях ЗСУ, загрожує до 15 років тюрми.