У Лубнах відкрили Луганську обласну дитячу клінічну лікарню

У Лубнах відкрили Луганську обласну дитячу клінічну лікарню

Луганська обласна дитяча клінічна лікарня відновила свою роботу у Лубнах. Наразі запрацювали відділення хірургії з ендоскопічними ліжками, ортопедично-травматологічне відділення з реабілітаційними ліжками та дитяча анестезіологія із блоком інтенсивної терапії для новонароджених.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«Луганщина сьогодні там – де її люди. Полтавщина стала новою тимчасовою домівкою для 11,5 тисяч луганчан. Це досить велика кількість людей і ми розуміємо, що всі вони мають бути забезпечені якісними медичними послугами», - зазначив начальник військової адміністрації Артем Лисогор.

Медзаклад обладнаний сучасною медичною технікою: апаратом УЗД, багатопрофільною лабораторією для аналізів, цифровим рентгенологічним обладнанням, спеціальними боксами для дітей, які народилися передчасно, у наявності має 80 комплектів спеціальних термокостюмів для новонароджених на випадок екстреного транспортування малюків. Там працюють 40 лікарів з Луганщини.

Частину матеріально-технічного забезпечення вдалося релокувати із тимчасово окупованого Лисичанська, зокрема апарати ШВЛ, концентратори кисню та ендоскопію.

Перелік послуг буде розширюватися. Протягом року планується надання медичних послуг за 11 пакетами НСЗУ, серед яких: реабілітація дітей та дорослих, надання медичних послуг в амбулаторних умовах та екстреної меддопомоги в надзвичайних ситуаціях.

Загалом, від початку повномасштабного вторгнення відновили роботу 52 з 57 закладів охорони здоров’я Луганщини на підконтрольних Україні територіях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Полтаві функціонує центр психологічної реабілітації за методом Мюррей. Там внутрішньо переміщені особи можуть безоплатно пропрацювати свої травми на лекціях, групових обговореннях й арттерапевтичних заняттях.