Противник випускає по Луганщині 500 снарядів на добу, ускладнює логістику, - Лисогор

Противник випускає по Луганщині 500 снарядів на добу, ускладнює логістику, - Лисогор

Ситуація у деокупованих населених пунктах Луганщини погіршується через інтенсивні обстріли противника. Там ще залишаються 65 людей.

Про це “24 каналу” розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

“Ситуація за останній місяць погіршилася у зв'язку з тим, що ворог не припиняє спроби атакувати наші населені пункти, позиції наших хлопців зі Збройних сил, тому що є чітке завдання вийти на межі Луганської області та Харківської. Але наші Збройні сили роблять усе, щоб ці плани не здійснилися”, - сказав він.

За його словами, впродовж тижня з деокупованих сіл вдалося вивезли 10 осіб. На тепер там залишаються ще 65 людей. З ними постійно працюють щодо евакуації, а також завозять необхідні речі та харчі.

“Розуміємо, що йде зима. Проведені перемовини як з благодійниками, так і за державний кошт придбані й передані опалювальні пристрої. У тому числі - дрова... Вони частково вже завезені, частково продовжуємо завозити. Трохи ускладнилася логістика, тому що дуже велика кількість обстрілів, у тому числі - авіаційних ударів”, - розповів Артем Лисогор.

Він додав, що ворог активно використовує БПЛА. Майже постійно б’є по населених пунктах, шляхах евакуації й поповнення матеріального резерву та забезпечення людей.

“Обстрілів дуже багато: 110-130 за добу. Це в середньому по 500 різних калібрів мін та снарядів прилітає, у тому числі - 5-10 ударів повітряних”, - поінформував очільник ЛОВА.