Єрмак відповів, чи є єдність між Залужним і Зеленським

Єрмак відповів, чи є єдність між Залужним і Зеленським

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував інформацію про наміри президента Володимира Зеленського відправити у відставку Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це Єрмак сказав в інтерв'ю.

"А як може бути по-іншому? У нас є єдина позиція - перемогти в цій війні. Але безумовно сьогодні йде постійний діалог, постійна робота 24/7. Ми повинні бути ще розумніші, ще креативніші", - сказав він, говорячи про єдність Залужного і Зеленського.

Відповідаючи на питання про те, чи має намір Зеленський замінити Залужного на когось іншого, Єрмак сказав: "Я не чув про це, у мене немає такої інформації". 

Нагадаємо, чергові чутки про підготовку відставки Залужного з'явилися після його інтерв'ю виданню Time і авторській статті, в якій Залужний наполягає на тому, що війна "зайшла у глухий кут" і Україні потрібно не допустити поринання в "окопну війну".

Президент Володимир Зеленський не погодився з оцінкою Залужного, а один з заступників Офісу президента Ігор Жовква, коментуючи статтю Залужного в журналі The Economist, заявив, що військовим не варто виносити на публіку те, що відбувається на фронті.

Невдовзі після цього нардеп Володимир Ар'єв (фракція "ЄС") у соцмережі з посиланням на свої джерела заявив, що нібито міністр оборони Рустем Умєров вніс на Ставку подання про звільнення Залужного. Після цього Ар'єв свій допис видалив і опублікував спростування.