Стрюк про ситуацію з опаленням у Сєвєродонецьку: “Зимуватимуть у пошуках по селах вільних будинків”

Стрюк про ситуацію з опаленням у Сєвєродонецьку: “Зимуватимуть у пошуках по селах вільних будинків”

80% окупованого Сєвєродонецька залишається без опалення. Люди знову будуть вимушені шукати місця, де перезимувати.

Про це в ефірі телемарафону заявив начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк.

“Зимувати будуть так, як і минулої зими, в пошуках по навколишніх селах та у садових товариствах вільних будинків. І можливістю перезимувати більш-менш поруч зі скважиною та твердопаливним котлом. Бо у місті фактично підключили декілька кварталів до опалення з модульних котелень, які завезли. Де, відповідно, розмістилася окупаційна адміністрація, військові та особи, які наближені до окупантів...На цьому підготовка до опалювального сезону закінчилася. Але ж відрапортували, що місто готове. Хоча 80% міста залишається без опалення. І навіть те, що там порозривали колектора опалювальні начебто для заміни труб, вони досі лежать розриті”, - сказав Стрюк.

Щоб обігрітися, додав він, жителі багатоповерхівок також використовуватимуть опалювальні прилади.

“До речі, вони проводили в себе масові піар-акції, роздавали обігрівачі нібито від благочинних організацій. Але у місті досить складна ситуація з електрикою. Адже місто зараз підключене не по основній схемі, як це було раніше, а до Щастинської ТЕС, у якої один блок тільки працює”, - зауважив керівник МВА.

Минулого року, пригадав Стрюк, у місті були постійні перебої з електрикою після того, як люди включали прилади обігріву. Ситуація, на його думку, кардинально за цей час не змінилася.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку окупаційна влада не виконала своїх обіцянок щодо підключення міста до опалення.