Напередодні виставки ReBuild Ukraine луганські громади презентували чехам інвестиційні проєкти на 1 053 млн $

Напередодні виставки ReBuild Ukraine луганські громади презентували чехам інвестиційні проєкти на 1 053 млн $

Проєкти вартістю близько 1 053 млн $, спрямовані на відновлення Луганщини, перед діловими та дипломатичними колами Чеської Республіки представила бізнес-місія Луганської області.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

На зустріч делегацію Луганщини запросив надзвичайний і повноважний посол Чеської Республіки в Польщі Бретіслав Данчак. Вона відбулася напередодні відкриття виставки-конференції «ReBuild Ukraine» у Варшаві.

Бізнес-місію від Луганської області очолив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

“Разом із представниками Сєвєродонецької, Рубіжанської, Гірської, Кремінської та Попаснянської громад він анонсував інвестиційні проєкти, спрямовані на відновлення Луганщини, перед діловими та дипломатичними колами Чеської Республіки, вартістю близько 1 053 млн $”, - йдеться у повідомленні.

“Начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк представив проєкти відбудови громади у менш формальному середовищі”, - зауважили у Сєвєродонецькій міській військовій адміністрації.

За інформацією Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності ЛОДА, на зустрічі були присутні понад 20 компаній-виробників будівельних матеріалів, очисних споруд, збірних залізобетонних будівель, газових та електричних котлів та фільтрувального обладнання, представник Міністерства промисловості й торгівлі Чеської Республіки Мартін Поспісіл та Агентство з просування експорту.

Нагадаємо, для участі у ReBuild Ukraine Сєвєродонецька громада підготувала чотири проєкти відбудови, які планує реалізувати після деокупації міста. Міжнародна виставка-конференція “ReBuild Ukraine” відбудеться 14-15 листопада 2023 року у Варшаві. Сєвєродонецька громада вдруге стане її учасником.