Верещук пропонує не припиняти виплати переселенкам з дітьми

Верещук пропонує не припиняти виплати жінкам-ВПО з дітьми

Віцепрем’єрка Ірина Верещук запропонувала продовжити виплати ВПО родинам із малолітніми дітьми у регіонах, де не працюють дитсадки.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

За інформацією, на гарячі лінії Мінреінтеграції телефонують жінки-ВПО з малолітніми дітьми, які мешкають у регіонах, де не працюють дитячі садочки. Жінки пояснюють, що у зв’язку з цим вони не можуть вийти на роботу.

Тому їх турбує, чи будуть продовжені їм виплати. Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка становить 3 тисячі гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисячі гривень для всіх інших внутрішньо переміщених осіб.

Цю тему обговорювали на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО, яке відбулося під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Відповідно до постанови КМУ № 332, для родин з-поміж вразливих категорій населення допомогу можуть призначити сім’ї ще на один шестимісячний період, якщо у родині є:

  • діти з інвалідністю;
  • особи, які доглядають за особою з інвалідністю;
  • особи пенсійного віку;
  • особи, які мають трьох і більше дітей віком до 18 років;
  • неповнолітні та малолітні діти, які прибули без супроводу законного представника;
  • якщо сукупний дохід на одного члена сім’ї не перевищує 4 прожиткових мінімумів.

Віцепрем’єрка запропонувала розширити перелік категорій незахищених верств населення, яким продовжать виплати ВПО ще на пів року.

«Зокрема, я пропоную продовжити такі виплати родинам переселенців із малолітніми дітьми у регіонах, де не працюють дитячі садочки. Маємо підтримати наших людей, які потрапили у складні життєві обставини внаслідок збройної агресії», – зазначила Ірина Верещук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінсоцполітики вживає заходів для пролонгації строку проходження фізичної ідентифікації пенсіонерів-ВПО ще на три місяці.