Луганські ВПО у хабах Гірської громади отримали продукти, одяг, консультації та медичну допомогу

Луганські ВПО у хабах Гірської громади отримали продукти, одяг, консультації та медичну допомогу

1700 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних хабах Гірської МВА протягом тижня.

Про це повідомляє Сєвєродонецька РДА.

У Київському хабі видавали продуктові набори, надавали юридичні консультації та адміністративні послуги.

За потреби ВПО отримували консультації спеціалістів Луганського обласного центру зайнятості, адвокатів БФ «Право на захист» та медичну допомогу.

У гуманітарному штабі в Богданівці працівники ЦНАПу консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна, видавали підгузки та продуктові набори від держави. Надавала консультації фахівчиня Луганського обласного центру зайнятості, медичні послуги – КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

У Корсунь-Шевченківському видавали продуктові набори та надавали медичну допомогу.

У хабі на Хмельниччині луганчан забезпечували продуктами харчування. Лікарі Норвезького Червоного Хреста та представники КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Попаснянської міської ради консультували відвідувачів та видавали ліки.

У Полтаві луганські ВПО отримували продукти, іграшки та вживаний одяг. Представники ГО «Проліска» видавали взуття, жіночі й дитячі речі. Відвідувачів консультували з питань захисту прав та інтересів дітей, із загальних питань; психолог ГО «Проліска» надавав групові та індивідуальні консультації.

Мешканців громад Луганщини на Полтавщині приймали спеціалісти Пенсійного фонду України, юристи БФ «Право на захист», а також медики.

Нагадаємо, у Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганської області в Одеській області за період з 6-го по 10-е жовтня включно видали 503 продуктових набори.