Міністерства працюють над кінцевим документом щодо продовження виплат ВПО

Міністерства працюють над кінцевим документом щодо продовження виплат ВПО

Віцепрем’єрка Ірина Верещук наполягає на продовженні виплат найбільш незахищеним категоріям переселенців. Відомства опрацьовують зауваження та пропозиції до відповідного проєкту постанови Кабміну.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Зазначається, що під головування Верещук провели нараду за участі представників Мінреінтеграції, Мінсоцполітики, Мінфіну, Офісу Омбудсмана та коаліції громадських організацій. Захід мав на меті узгодити подальшу політику держави щодо підтримки малозахищених осіб з-поміж внутрішніх переселенців.

“Ця необхідність зумовлена тим, що з наступного року постановою від 11 липня 2023 року № 709 передбачено припинення виплат на проживання великій кількості ВПО. З огляду на це Віцепрем’єрка порушує питання щодо можливості продовження виплат для найбільш незахищених категорій ВПО”, - йдеться у повідомленні.

Учасники наради опрацювали зауваження та пропозиції до відповідного проєкту постанови Кабміну.

«Ми маємо охопити цілеспрямованою державною підтримкою найбільш вразливих внутрішньо переміщених осіб», – наголосила Ірина Верещук.

За результатами наради вона доручила відповідальним відомствам взяти на контроль кінцевий варіант документа. Щоб усі пропозиції, озвучені посадовцями та представниками громадських організацій, були опрацьовані.

У Мінреінтеграції додали, що подальші кроки для можливості продовження виплат з метою підтримки малозахищених внутрішніх переселенців обговорять наступного тижня.

Нагадаємо, Віцепрем’єрка Ірина Верещук запропонувала продовжити виплати ВПО родинам із малолітніми дітьми у регіонах, де не працюють дитсадки.