На Лимано-Куп’янському напрямку росіяни не мають стратегічних успіхів, – речник ЗСУ

На Лимано-Куп’янському напрямку росіяни не мають стратегічних успіхів, – речник ЗСУ

Російські окупаційні війська залучають до штурмів на Лимано-Куп’янському напрямку піхоту та різну техніку, проте жодних стратегічних успіхів не отримали.

Про це в ефірі “1+1” повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

“Ми бачимо по знищеній техніці, що противник використовує тут не тільки піхоту, а й активно використовує техніку, адже відстані достатньо великі на певних ділянках фронту. Піхота ворожа добігти до наших позицій не може, тому доводиться все ж таки застосовувати бойові машини піхоти, броньовану техніку, але це все також знищується. Стратегічних успіхів на даній ділянці фронту російські окупаційні війська на даний момент не отримали жодних”, – сказав він.

За словами Фітьо, за добу на Лимано-Куп’янському напрямку сили оборони відбили вісім атак ворога. Росіяни здійснили 20 авіаційних ударів, застосувавши весь арсенал своїх повітряних сил, а також залучили 12 дронів-камікадзе. 521 раз окупанти відкривали вогонь по українських позиціях.

Українські військові ліквідували 239 загарбників та знищили 19 зразків техніки окупантів. З них – три танки та чотири БМП.

Нагадаємо, раніше керівник Луганської ОВА Артем Лисогор повідомляв, що останніми днями противник зосередився на Куп’янському напрямку, але й Лиманський тримає в напрузі.