У Рубіжному виселяють мешканців з обваленої багатоповерхівки

У Рубіжному виселяють мешканців з обваленої багатоповерхівки

Із нещодавно обваленої багатоповерхівки в Рубіжному виселяють мешканців, пільги на вугілля окупанти надають тільки за наявності паспорту рф.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

Із багатоквартирного будинку в Рубіжному, де в листопаді стався обвал під’їзду, виселяють місцевих жителів. Поки що тільки із сусідніх під’їздів, які визнали аварійними. За даними ЛОВА, окупанти запропонували декілька місць в гуртожитку без опалення і за відсутності деяких інших комунікацій.

«Більшості – кому не вистачило ліжок – рекомендували шукати притулок у родичів, або винаймати житло. Спорожнілі будинки та квартири зайняті військовими рф та колаборантами», - зазначили у ЛОВА.

Самопроголошений «уряд лнр» ухвалив порядок компенсації на придбання вугілля та дров на опалювальний період 2023-2024 років. Прийняли його у другий декаді листопада.

«Бюрократичні процедури займуть місяць-два. Тим більше, документ ще не потрапив до місцевих окупаційних органів влади, де, відповідно, не запрацювали комісії. До середини зими, можливо, впораються. Втім, якщо в людини відсутній паспорт рф, як у багатьох жителів сільських районів, то на компенсацію можна не розраховувати», - прокоментували у ЛОВА.

Нагадаємо, у Рубіжному стався обвал будинку.