Японія планує надати Україні 160 млн євро: на що підуть кошти

Японія планує надати Україні 160 млн євро: на що підуть кошти

Японія планує надати 160 млн євро для підтримки проєктів економічного відновлення України.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль, який зустрівся з міністром закордонних справ Японії Кійото Цуджі, державним міністром економіки, торгівлі та промисловості Кадзучіка Івата й представниками японського бізнесу.

"Озвучив наші пріоритети швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу. Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств, особливо у переробній промисловості. Для нас важлива співпраця у сферах АПК, металообробки, машинобудування, критичної сировини та ІТ", - зазначив Шмигаль.

Він вважає, що досвід Японії в післявоєнному відновленні може стати в пригоді для економічного відновлення України.

Шмигаль додав, що японські державні міністри запевнили, що позиція Японії щодо підтримки України буде незмінною.

Нагадаємо, серпні прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявляв, що Японія надасть Україні допомогу на суму до 7 мільярдів доларів. Він наголосив, що його країна підтримує Україну у боротьбі з російською агресією.

У вересні голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомляв, що фінансова, гуманітарна та технічна допомога Японії Україні вже перевищила $7,6 млрд. Повідомлялося, що протягом 2023 року Японія планувала надати Україні фінансування на суму 3,5 млрд дол.