Зеленський запевняє, що рф має плани усунути його від влади, а війна може перерости у Третю світову

Зеленський запевняє, що рф має плани усунути його від влади, а війна може перерости у Третю світову

Президент Володимир Зеленський заявив, що російський режим хоче усунути його з посади президента України до кінця 2023 року. Також Зеленський наголошує, що війна в Україні може перерости у Третю світову війну.

Про це він сказав в інтерв'ю "The Sun".

"Остання інформація: вони дуже хочуть – є план "Майдан-3", щоб змінити президента – можливо, не через убивство, а через заміну. Вони будуть використовувати будь-які інструменти, які вони мають. Ідея полягає в тому, щоб до кінця цього року здійснити нову операцію, яка навіть має ім’я", - сказав Зеленський.

Говорячи про ризики розширення війни, Зеленський згадав напад ХАМАС на Ізраїль і запевнив, що рф вигідне розпалювання конфліктів по всьому світу. Наступним, на думку Зеленського, може бути збройний конфлікт на Балканах.

"Україна сьогодні перебуває в центрі цих глобальних ризиків Третьої світової війни. І я дійсно думаю, що росія тиснутиме доти, доки Сполучені Штати і Китай разом не скажуть їй дуже, дуже серйозно, щоб вона забиралася геть із території…Росія зараз не відчуває, що весь світ проти неї. Ми справді думаємо, що вони готуються зараз на Балканах, вони роблять нові кроки. І ми думаємо, що вони намагаються підготувати або навіть навчити деяких людей. І я думаю, вони не закінчать. Ідея полягає в тому, щоб почати один конфлікт, розпалити нові пожежі… Я думаю, ідея  полягає в дестабілізації завдяки новим осередкам вогню", - зазначив він.

Нагадаємо, 20 листопада президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві із генеральним директором Fox Corporation Лакланом Мердоком, журналістами Fox News Бенджаміном Холлом та The Sun Жеромом Старкі.

Довідка: американський телеканал Fox News вважається близьким до Республіканської партії США, іноді це ЗМІ називають рупором республіканців. Також Fox News симпатизував Дональду Трампу, який був президентом і збирається нову балотуватися.