У Рубіжанській громаді перейменують вулиці: як взяти участь в обговоренні

У Рубіжанській громаді перейменують вулиці: як взяти участь в обговоренні

Мешканців Рубіжанської міської територіальної громади запрошують взяти участь у громадському обговоренні з перейменування об’єктів топоніміки, назви яких містять символіку російської імперської політики або потребують приведення до стандартів державної мови.

Про це повідомляє Рубіжанська міська військова адміністрація.

Зазначається, що громадське обговорення проводять на виконання вимог Закону України “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні i деколонізацію топонімії”.

“Комісією з перейменування об'єктів топоніміки Рубіжанської міської територіальної громади при військовій адміністрації внесені пропозиції щодо переліку об’єктів топоніміки, назви яких підлягають перейменуванню”, - зазначили у МВА.

Громадське обговорення триватиме з 20 листопада до 3 грудня 2023 року включно. Для участі в ньому треба перейти за посиланням. У формі міститься список топонімів, які планують перейменувати, та варіанти нових назв, за які можна проголосувати.

Результати оприлюднять на офіційному сайті військової адміністрації 6 грудня 2023 року.

“Електронна пошта, номер телефону організатора, за яким надаються консультації з питання, що винесено на обговорення: kms.rub2022@gmail.com, 066 601 344 9 за графіком: понеділок – п’ятниця: з 10 до 14 години”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Попасній хочуть перейменувати майже 100 вулиць та провулків.