Ексдепутат Луганської облради став російським "послом з особливих доручень" Лаврова

Ексдепутат Луганської облради став російським "послом з особливих доручень" Лаврова

Ексдепутат Луганської облради від Партії регіонів Родіон Мірошник став "послом з особливих доручень" МЗС росії.

Як повідомляють російські державні ЗМІ, Мірошник займається "питаннями злочинів київського режиму".

Наприклад, у своїй заяві сьогодні, 21 листопада, Мірошник назвав ці "злочини", не надаючи ніяких доказів: "ЗСУ масово використовують ракети Storm Shadow, ATACMS для ударів по невійськовим цілям; ЗСУ щодня завдають 200-300 ударів по цивільним об'єктам біля рф"

Також він заявив, що МЗС рф "та низка інших відомств" обговорюють створення структури, яка фіксуватиме "злочини ЗСУ проти цивільного населення".

Хто такий Родіон Мірошник

Мірошник розпочинав працювати в Луганську як тележурналіст, а згодом "доріс" до посади прессекретаря тодішнього голова Луганської ОДА Олександра Єфремова.

У 2004 році Мірошник створив "клон" Луганського обласного телебачення, приватну продакшн-студію ЗАО "ЛОТ", яка працювала на базі Луганської обласної державної телерадіокомпанії, використовуючи ефірний час на підставі договору. ЗАО "ЛОТ" під час президентської кампанії розповсюджувала на державному телеканалі відеоролики, що розпалювали ворожнечу між сходом і заходом України: про "помаранчеву чуму", про розділення українців на сорти, про "помаранчевий фашизм".

Договір між ЗАО "ЛОТ" і ЛОГТРК розірвали вже після Помаранчевого майдану, у 2005 році. Тоді Мірошник скаржився на "утиск свободи слова".

Згодом він обрався до Луганської обласної ради, а на президентських виборах 2010 року був прессекретарем кандидата у президенти Віктора Януковича.

Мірошник, як депутат облради, відомий українофобськими заявами, наприклад, у 2012 році він казав, що якщо дітей виховувати українською мовою, то з них виросте "недораса".

У 2014 році депутат облради Мірошник підтримав окупацію Луганська і створення "лнр", він деякий час працював радником "глави "лнр" Плотницького, а згодом виїхав у Москву і влаштувався працювати викладачем в один з університетів. Крім того, Мірошник був представником "лнр" у тристоронній контактній групі.

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну Мірошник став "головою представництва "лнр" в росії".

Читайте також: Учні Соловйова та Кисельова: Які місцеві пропагандисти багато років "продають" Луганщині "русскій мір"