Рубіжани відкрили у Харкові реабілітаційний центр: кого та як там лікуватимуть (ФОТО)

Рубіжани відкрили у Харкові реабілітаційний центр: кого та як там лікуватимуть (ФОТО)

Центр відновного лікування та реабілітації КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» розпочав роботу в Харкові.

Про це повідомляє Луганська ОВА. 

“Центр передбачає комплексну допомогу - від медикаментозного лікування до психологічної підтримки. Крім того, працюють вузькопрофільні спеціалісти, які мають досвід роботи зі складними випадками захворювань опорно-рухової й нервової системи, психотравми тощо”, - розповіли у ЛОВА.

Центр оснащений якісною медичною технікою, масажними кабінетами, мобільним рентген-апаратом, офтальмологічним та хірургічним обладнанням.

Має велику реабілітаційну залу з біговими доріжками, орбітреками, балансувальними платформами. Є кабіна кінезіотерапії. Палати повністю адаптовані для потреб маломобільних груп населення.

“Очікується фізіотерапевтичне обладнання та оснащення для ударно-хвильової терапії, а також апарат УЗД. Згодом запрацюють амбулаторне відділення та стоматологія”, - йдеться у повідомленні.

На сьогодні в Центрі працюють 16 медиків. До співпраці запрошують кардіолога, сомнолога, гінеколога, педіатра, логопеда та психотерапевта.

«Реабілітація зараз є вкрай важливою. Постійно отримують поранення наші військові - багато з них потребують не лише медикаментозного чи хірургічного лікування, а й психосоціальної підтримки. Дедалі більше травмувань серед цивільного населення - наших дітей, літніх людей. Тому ці послуги мають надаватися комплексно», - зазначив голова обласної державної - начальник військової адміністрації Артем Лисогор.

У ЛОВА нагадали, що будівлю Рубіжанської міської лікарні росіяни майже повністю зруйнували навесні 2022 року. Медики не мали змоги релокували обладнання та «з нуля» починали роботу в більш безпечних регіонах країни. Наразі рубіжанські лікарі працюють у Вінниці, Дніпрі, а відтепер і в Харкові.

Адреса Центру: Харків, вул. Георгія Тарасенка, 92 а.

Нагадаємо, нагадаємо, Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація прийняла рішення заснувати установу “Український реабілітаційний центр”. Його першочергове завдання – проводити реабілітацію луганчан, які встали на захист України, та громадян, що отримали поранення на території області.