Про підозру повідомили двом аграріям з Луганщини, які сплачують податки окупантам та вивозять зерно до рф

Про підозру повідомили двом аграріям з Луганщини, які сплачують податки окупантам та вивозять зерно до рф

За процесуального керівництва Луганської обласної та Старобільської окружної прокуратур повідомили про підозру двом керівникам агропідприємств. Одному інкримінують пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України), іншому ‒ колабораційну діяльність (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, після захоплення території Луганської області мешканець Луганська, директор одного з фермерських товариств у Новорозсоші, почав співпрацювати з окупаційною владою рф. Чоловік перереєстрував підприємство в самопроголошеній «лнр» та став сплачувати податки ворогу.

Підозрюваний взяв участь у «державній цільовій програмі розвитку агропромислового комплексу лнр на 2022-2024 роки». Отримав від «держбанку лнр» понад 13 млн російських рублів на відшкодування частини витрат на підтримку власного виробництва.

Інший фігурант ‒ житель Старобільська, засновник і керівник сільськогосподарського підприємства у Шульгинці, у квітні 2022 року так само перереєстрував його відповідно до російського законодавства і почав провадити господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором.

Вирощену та зібрану зернову продукцію врожаю 2021-2022 років вивезли автомобільним та залізничним транспортом до рф через тимчасово окуповані території Луганщини.

«Своїми протиправними діями «директори» підтримують окупаційну владу та допомагають зміцнювати її вплив», – зазначили у прокуратурі.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, у Чернівцях засудили заступника начальника луганського окупаційного «райвідділу мвд».