У Чернівцях засудили заступника начальника луганського окупаційного «райвідділу мвд»

У Чернівцях засудили заступника начальника окупаційного «райвідділу мвд» на Луганщині

Завдяки зібраним Службою безпеки України доказам співпраці з ворогом Шевченківський районний суд Чернівців виніс вирок чоловіку, який організував роботу «правоохоронного» органу окупаційної влади на тимчасово захопленій території Луганщини.

Про це повідомляє УСБУ у Чернівецькій області.

За даними слідства, зловмисник наприкінці березня 2022 року добровільно брав активну участь у створенні незаконного підрозділу «Троицкого ро вд мвд лнр» та отримав посаду «заступника начальника» цієї структури.

До повномасштабного вторгнення рф він перебував на непідконтрольній Україні частині Луганщини. З 2015 по 2020 рік «правоохоронець» виконував обов’язки начальника «угибдд мвд лнр» і перебуває в розшуку за участь у терористичній організації.

Зловмисника засудили за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Стільки ж років він не матиме права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та інших, які надають публічні послуги.

Оскільки засуджений переховується від правосуддя, початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня фактичного його затримання.

Розслідування проводили слідчі СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Нагадаємо, судитимуть двох чоловіків з Луганщини, які стали «силовиками» при окупантах.