Судитимуть двох чоловіків з Луганщини, які стали «силовиками» при окупантах

Судитимуть двох чоловіків з Луганщини, які стали «силовиками» при окупантах

За процесуального керівництва Старобільської та Сватівської окружних прокуратур Луганської області повідомили про підозру двом громадянам, які обійняли посади в незаконних правоохоронних органах окупаційної влади рф. Їм інкримінують колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, перший підозрюваний ‒ експравоохоронець з Сорокиного (раніше ‒ Краснодон). Він перейшов на сторону ворога ще у 2014-му році. Працював у «генеральній прокуратурі лнр». Його оголосили у розшук за ч. 1 ст. 258-3 КК України. Надалі залишався на території псевдореспубліки. Влітку 2022 року чоловік отримав посаду в окупаційній «прокуратурі Марківського району лнр».

Інший фігурант ‒ мешканець Плахо-Петрівки, що на Сватівщині. Після повномасштабного російського вторгнення почав співпрацювати з представниками «лнр» та став «слідчим» у «Білокуракинському райвідділі внутрішніх справ мвс лнр».

«На псевдопосадах вони виконують протиправні накази керівництва, забезпечуючи тим самим становлення і зміцнення окупаційної влади рф», – зазначили у прокуратурі.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, суд оголосив вирок луганчанці, яка пішла воювати проти українських військових.