Суд оголосив вирок луганчанці, яка пішла воювати проти українських військових

Суд оголосив вирок луганчанці, яка пішла воювати проти українських військових

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури суд визнав винною жительку Антрацита Луганської області у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності).

Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

Вироком Соснівського районного суду Черкас жінку засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що 40-річна луганчанка у жовтні 2015 року добровільно вступила до силового блоку терористичної організації «луганська народна республіка». З серпня 2016 року її направили на військову службу до одного із бойових підрозділів, де вона обіймала посаду майстра-номера 2 розрахунку мінометного взводу “16 бтро 4 омсбр 2 ак нм лнр”.

З серпня 2016 року до середини 2017 року жінка брала безпосередню участь у силовому опорі військовослужбовцям ЗСУ, задіяним у проведенні АТО, в районі Прибиша, Довгого, Жовтого та Слов’яносербська Луганської області.

Вона із застосуванням вогнепальної зброї різного калібру та різного призначення чинила дії, спрямовані на фізичне знищення живої сили і броньованої техніки правоохоронних органів та ЗС України.

З середини 2017 року до грудня 2021 року обвинувачена, маючи звання старший лейтенант, проходила військову службу на посаді бухгалтера “16 бтро 4 омсбр 2 ак нм лнр”.

Наразі засуджена переховується від правоохоронних органів та суду на тимчасово непідконтрольній українській владі території.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні вели слідчі УСБУ в Черкаській області. 

Нагадаємо, мешканець Луганщини, який співпрацював з окупантами та вирішив виїхати за кордон, отримав 5 років тюрми.