Погода на вихідні: Україну в суботу заллє дощами, а у неділю вхурделить

Погода на вихідні: Україну в суботу заллє дощами, а у неділю вхурделить

В Україні у суботу, 25 листопада, очікуються сильні дощі, а у неділю, 26 листопада, сильні снігопади.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

"25 листопада дощі, навіть сильні, можливі й південній частині України плюс сильний вітер. На сході та в Дніпрі з районами - дощ та мокрий сніг. Невеликий мокрий сніг - на заході. На решті території - без опадів", - зазначила вона.

Вночі в Україні 0-3 морозу, вдень +1+6 градусів. У Києві в суботу без опадів. Вночі 0-2 морозу, вдень 0-2 тепла.

26 листопада на Україну насунеться активний циклон із південного заходу Європи, він матиме свій вплив на погоду і у понеділок, 27 листопада.

Діденко додала, що циклон принесе серйозне ускладнення погоди: сніг, мокрий сніг, на південному сході - дощі, в багатьох областях місцями сильні опади, хуртовини, ожеледиця, налипання мокрого снігу і навіть снігові замети.

"Хіба що західні області оминуть бурхливі погодні події, там буде значно спокійніше", - написала вона.

Український гідрометеорологічний центр також попередив про складні погодні умови ІІ (помаранчевого) рівня небезпечності 26-27 листопада.

У Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях сильні снігопади, в Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь; приріст снігового покриву у зазначених областях 20-30 см, місцями 40-50 см; очікуються хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця. В Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях та Криму пройдуть значні дощі.

У північних, центральних, південних областях та Криму посилення вітру до 17- 22 м/с, місцями до 25 м/с, в Одеській та Миколаївській областях 25-30 м/с; у західних та східних областях пориви вітру 15-20 м/с.

На акваторії Чорного моря очікується посилення вітру до 25-30 м/с; висота хвиль 20-30 дм, вдень 26 листопада та вночі 27 листопада висота хвиль 30-50 дм.