Герой "антимайдану" Вадим Тітушко, чиїм прізвищем називають молодиків-тітушок, воює в 72 бригаді (ФОТО)

Вадим Тітушко, чиїм прізвищем називають молодиків-тітушок, воює в 72 бригаді (ФОТО)

Колишній "антимайданівець у спортивному костюмі" Вадим Тітушко, чиє прізвище ще 10 років тому стало "ім'ям загальним" - "тітушками" відтоді називають спортивних молодиків, які виконують роль каральних загонів, зараз воює у 72 бригаді.

Фото з Вадимом Тітушком (він крайній праворуч) опублікував капелан бригади Микола Гопайнич. Воїни 72 бригади цю інформацію підтвердили, зокрема це зробив Віктор Пилипенко.

"Так, Вадим Тітушко з 22 року у нас в 72 бригаді. Воює, захищає державу. Гідний чоловік.
Так, в минулому мав ту пригоду, яка зробила його прізвище загальною назвою, скажемо так.
Але кожна людина має різні події в житті. Головне це переосмислення, і те, що ти робиш зараз, коли життя наших мам, бабусь та дітей під щоденною російською загрозою", - написав Пилипенко.

"Тітушко воює в ЗСУ, в складі легендарної 72 бригади "Чорні запорожці" З квітня 2022. Молодший сержант, командир відділення. На фото - крайній праворуч під час чергового вручення нагород… У той час, як багато «майданівців» сидять по домах…", - написав Юрій Юзич.

Вадим Тітушко став відомий 18 травня 2013 року під час акції опозиції "Вставай, Україно!". Тоді він був у групі молодиків спортивної статури і став учасником бійки з представниками опозиції. Тітушко став одним із чотирьох обвинувачених у побитті журналістів. Суд дав Тітушку умовний термін.

Фото: Владислава Соделя

Главком писав, що Тітушко опинився у ЗСУ, коли його справу розглядав суд у Броварах протягом серпня-початку вересня 2022 року: в ухвалі суду від початку серпня про те, що Тітушко в армії, ще не йдеться, а у вересневій – така інформація вже з’являється.

Справа, яку розглядав суд у Броварах, стосувалася злочину, скоєного у 2018 році у селі Рожни неподалік Києва.

"У липні в один з будинків села Рожни Броварського району Київської області проникла група осіб у чорних масках та спортивному чорному одязі, зі зброєю. Зв’язавши власників будинку, вони забрали гроші, після чого покинули місце злочину на автівці господаря. У скоєнні цього злочину підозрюються кілька осіб, серед яких і громадянин Тітушко", – так злочин прокоментував журналістам тодішній речник Нацполіції Ярослав Тракало.

Правоохоронці відкрили провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу (розбійний напад) і ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу (незаконне заволодіння транспортним засобом). Підозрюваним загрожувало позбавлення волі до 12 років.

Тітушка зрештою затримали. Із судових матеріалів того періоду випливає, що станом на серпень-2020 він сидів під цілодобовим домашнім арештом. Просив суд переглянути запобіжний захід і відпустити його під особисте зобов’язання. Скаржився на стан здоров’я: свого і батьків. Переконував, що має намір навчатись у виші і працювати. Але суд відмовив.

Розслідування тривало чотири роки, з них останні два у Броварському міськрайсуді, поки цей суд зрештою не закрив справу.