Луганські поліцейські з європейцями обговорили ідентифікацію тіл після деокупації

Луганські поліцейські з європейцями обговорили  ідентифікацію тіл після деокупації

У межах співпраці ГУНП в Луганській області та Консультативної місії Європейського Союзу обговорили  ідентифікацію тіл на стихійних, масових похованнях, а також  ідентифікацію невпізнаних трупів.

Про це йшла мова на робочій зустрічі поліцейських та представників КМЕС з метою встановлення потреб та розуміння методик роботи відділу криміналістичного забезпечення, повідомляє обласна поліція. 

Поліцейські-криміналісти продемонстрували зарубіжним партнерам обладнання, завдяки якому працюють. Також за допомогою відеоролику наочно показали свою практичну діяльність.

Зокрема, обговорили таку тему, як ідентифікація тіл на стихійних, масових похованнях та ідентифікація невпізнаних трупів.

"Як показав час, там, де на українських територій ступала нога російських загарбників, після деокупації неодноразово були виявлені стихійні кладовища. Експерти-криміналісти поліції Луганщини, попри тимчасову окупацію майже всієї області, мають колосальний досвід у оглядах таких місць, зокрема, у Бучі, Ірпені, Ізюмі та Куп’янську. Окрім того, займалися й ідентифікацією тіл у місцях ракетних обстрілів окупантами по містам Вінниці та Кременчук", - наголосили у поліції. 

Після зустрічі західні партнери висловили підтримку та зазначили, що й надалі планують всебічно допомагати поліцейським Луганщини. 

Нагадаємо, вибухотехнікам поліції Луганщини передали матеріали для роботи.

Галерея зображень

Луганські поліцейські з європейцями обговорили  ідентифікацію тіл після деокупації
Луганські поліцейські з європейцями обговорили  ідентифікацію тіл після деокупації