Луганчан заохочуватимуть ставати фахівцями з розмінування

Луганчан заохочуватимуть ставати фахівцями з розмінування

Луганщина долучається до рекрутингової кампанії за фахом «Демінер з гуманітарного розмінування».

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Зазначається, що для жителів Луганщини рекрутингові заходи почнуться з січня 2024 року.

Підбором та адаптацією персоналу займається HALO Trust – міжнародна організація, яка усуває загрози вибухонебезпечних залишків війни: знаходить вибухонебезпечні предмети, позначає території, складає мапи, очищає від вибухонебезпечних предметів колишні зони бойових дій.

“Луганською ОВА та представництвом HALO Trust в Україні укладений Меморандум про співпрацю. У його рамках передбачено проведення інформаційної, рекрутингової, навчальної діяльності, спрямованої на підготовку внутрішньо переміщених осіб з Луганщини за фахом «Демінер з гуманітарного розмінування» та їхнього подальшого працевлаштування у HALO Trust. Крім того - формування кадрового резерву з фахівців цього напрямку для того, щоб вони виконували функції з розмінування та протимінної діяльності після звільнення наших територій”, - розповів перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Консультації можна отримати за телефоном: 0800-300-662.

“Наразі в Україні усього вісім закладів освіти ліцензовані для підготовки професійних саперів. Тому в умовах високого мінного забруднення територій робота демінерів є дуже затребуваною. Зарплата демінера складає від 28 тисяч гривень”, - зауважили у ЛОВА.

Нагадаємо, Лисогор заявив про швидкий початок розмінування Луганщини одразу після деокупації.