В Офісі президента відповіли на статтю The Economist про "жахливі стосунки Зеленського і Залужного"

В Офісі президента відповіли на статтю The Economist про "жахливі стосунки Зеленського і Залужного"

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що викладне у статті The Economist про твердження "жахливі стосунки Зеленського і Залужного" не відповідає дійсності.

Про це Подоляк сказав у коментарі LIGA.net.

На питання, чи існують "жахливі стосунки" між президентом та головнокомандувачем, він сказав: "Ні, це взагалі не відповідає дійсності. Президенті як верховний головнокомандувач і головнокомандувач – це одна військово-політична управлінська вертикаль з жорсткою ієрархією. Тому будь-які питання відпрацьовуються в рамках постійної прямої комунікації на різних майданчиках".

За його словами, конфліктність "взагалі виключена", оскільки президент відповідає за стратегічні завдання, у тому числі стосовно активної деокупації українських територій та "набагато ширший контекст, який враховує також економічні та зовнішньополітичні аспекти".

Водночас Залужний відповідає за військову операційність, безпосередні логістичні рішення та планування тактики, зазначив Подоляк

"Але зроблю акцент на дещо іншому, а саме на тому, що подібні інформаційні повідомлення, що періодично масово зʼявляються про начебто "конфлікт" між ключовими персонами нашої обороноздатності якраз проїмо говорять про важливість використання цього тезису для продовження масштабної дезінформаційної кампанії", – пояснив він.

Радник глави ОП зауважив, що ця тема є вкрай вигідною для опонентів, і порадив максимально критично ставитися до подібної інформації.

Нагадаємо, видання The Economist опублікувало статтю "Росія готова скористатися політичним розколом в Україні", посилаючись на джерела у розвідці, а також на спілкування з українськими депутатами і урядовцями.

Видання пише, що відносини між президентом Володимиром Зеленським і його головкомом Валерієм Залужним "називають жахливими". Високопоставлене джерело The Economist в уряді припускає, що відкритий конфлікт у керівництві був передбачуваним результатом контрнаступальної операції, яка "застопорилася і не пішла за планом".