Волонтерка з Луганщини стала далекобійницею у Тернополі

Волонтерка з Луганщини стала далекобійницею у Тернополі

Переселенка з Рубіжного Ельвіра Лапко, яка евакуювалася до Тернополя, вже 2,5 місяці працює далекобійницею.

Про це йдеться в сюжеті “Файне місто”.

За інформацією, жінка у Рубіжному була підприємицею та волонтеркою. Після початку повномасштабного російського вторгнення евакуювалася до Тернополя. Там вона спочатку працювала на АЗС, потім відкрила громадську організацію, яка допомагає переселенцям з Луганщини. Після цього Ельвіра влаштувалася на роботу далекобійницею.

“Я не одна така. Можливо, це не жіноча професія, але коли мені важко (особливо було спочатку) я завжди згадую наших хлопців, які в окопах, в холоді, і думаю: “в сенсі тобі важко? Збирайся, тобі не може бути важко”. Це мене якось підтримує”, – розповіла вона.

Жінка каже, що проїхала вже 27 тисяч кілометрів. Спочатку було важко, але згодом вона звикла.

“Це, можливо, навіть такий квест, коли ти майже кожен день у різних навіть не містах, а країнах – Нідерланди, Франція, Німеччина, Польща, Австрія. Все різне, тому це цікаво. Ну і, звісно, що це про гроші, бо вони в мене закінчилися, я вже думала, куди мені себе подіти й вирішила, що це є якийсь вихід – і допомагати, щоб жила наша організація, і якісь свої питання закривати”, – каже Ельвіра.

Наразі жінка відпрацювала 2,5 місяці та збирається продовжувати займатися перевезеннями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за допомогою фахівців центру зайнятості переселенка з Сєвєродонецька працевлаштувалася вчителькою.