Олена Зеленська увійшла у список 25 найвпливовіших жінок світу за версією Financial Times

Олена Зеленська увійшла у список 25 найвпливовіших жінок світу за версією Financial Times

Перша леді Олена Зеленська увійшла у список 25 найвпливовіших жінок світу 2023 року за версією британської газети Financial Times.

Видання підкреслює, що цей список не є рейтингом і у ньому немає "місць". Прізвища для участі у цьому списку пропонують додавати інші впливові жінки.

"Вплив — здатність переконувати, виступати за зміни та уявляти кращі способи виконання завдань — має багато форм. Ніде це не так чітко, як у щорічному номері журналу "Жінка року", списку найвпливовіших жінок світу, про який пишуть інші впливові жінки на міжнародній арені", - йдеться в описі до списку.

Олену Зеленську запропонувала додати прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас.

"Найбільше я захоплююся в Олені Зеленській її чесністю. Сценаристка за фахом, вона вміє не скупитися на слова, залишаючись обеззброюючою людиною. Через чотири місяці після вторгнення росії в Україну Зеленська сказала журналісту: "Ніхто з нас не в порядку". Вона знає, як це — прокинутися і побачити, як твоя батьківщина захоплена імперіалістичним сусідом; не знати, коли й чи побачите ви наступного разу своїх близьких; як знайти в собі сили боротися за свободу, незважаючи ні на що", - зазначила Каллас.

На її думку, Зеленська, як і її чоловік Володимир Зеленський, стала світовим символом стійкості.

"Її лідерство у вирішенні проблеми психічного здоров’я українців під час війни є життєво важливим. Її робота, яка висвітлює страждання та депортацію українських дітей росією, повертає спогади про історію моєї родини: росіяни вивезли мою маму до Сибіру, ​​коли вона була немовлям. Естонія у партнерстві з фондом Зеленської побудувала сімейні будинки для дітей, яких російські бомби зробили сиротами. Вона надзвичайна увагою до деталей і вмінням слухати. Тепер світ повинен послухати Зеленську і дати Україні те, що їй потрібно, щоб перемогти росію і припинити страждання", - вважає Каллас.

Нагадаємо, видання Politico назвало президента Володимира Зеленського "Мрійником року" у Європі, включивши його таким чином у рейтинг впливових людей.

Минулого року Politico називало Зеленського "Людиною року" у Європі. Цьогоріч ця номінація дісталася польскому політику Дональду Туску.