У колабораціонізмі підозрюють клерка та підприємицю з Луганщини, які співпрацюють з окупантами

У колабораціонізмі підозрюють клерка та підприємицю з Луганщини, які співпрацюють з окупантами

Служба безпеки України викрила на колабораційній діяльності «голову» та «депутатку» «советов муниципальных округов», незаконно створених окупантами у Кремінній та Лисичанську.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

За інформацією, весною цього року загарбники змінили адміністративний устрій окупованої території Луганської області. У відповідності до законодавства рф, вони прийняли «закон» про утворення міських та муніципальних округів.

У вересні загарбники провели псевдовибори, через які сформували «советы» нових територіальних утворень.

Правоохоронці задокументували, що колишній клерк Кремінської районної ради взяв участь у російських «виборах» від путінської партії «единая россия».

Він пройшов до «депутатського корпусу» і невдовзі його обрали «председателем совета Кременского муниципального округа лнр».

Підприємиця із Лисичанська балотувалася на окупаційних виборах від ще однієї прокремлівської політсили – «справедливая россия – патриоты – за правду».

У результаті вона отримала депутатський мандат і посаду у «совете городского округа муниципального образования городской округ город Лисичанск лнр». Тепер вона є членом «постоянной комиссии по социально-экономическому развитию и вопросам ЖКХ».

Їм повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, колишнього «міністра освіти та науки лнр» оголосили у розшук.