Держзрада та дезертирство: підозри отримали ще двоє експравоохоронців з Луганщини

Держзрада та дезертирство: підозри отримали ще двоє експравоохоронців з Луганщини

Про підозру у державній зраді повідомили колишнім правоохоронцям з Хрустального та Новопскова.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Серед фігурантів - колишня працівниця правоохоронного органу з Хрустального (Красний Луч) Луганської області, яка перейшла на бік ворога ще у 2014 році.

Вона вступила до незаконного збройного формування терористичної організації «лнр», де проходила службу на різних посадах.

Зокрема, допомагала представникам окупаційної влади проводити обшуки та фільтраційні заходи, допитувала родичів військовослужбовців ЗСУ, щоб дізнатися місця розташування українських підрозділів.

Жінку підозрюють у державній зраді, участі в збройних формуваннях та терористичній організації (ч. 1 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Також про підозру у державній зраді та дезертирстві повідомили правоохоронцю з Луганщини (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 408 КК України), який бере активну участь у бойових діях проти України.

У квітні 2022 року чоловік добровільно перейшов на службу до ворога у тимчасово окупованому Новопскові Луганської області. Зараз він воює проти Збройних сил України та допомагає російським пропагандистам створювати фейкові матеріали та сюжети.

Санкції статей державної зради та колабораціонізму передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 років до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, двох правоохоронців з Луганщини судитимуть за державну зраду.