Ексдиректор шахти та колишній керівник КП, які очолили окупаційну адміністрацію Лисичанська, отримали підозри

Ексдиректор шахти та колишній керівник КП, які очолили окупаційну адміністрацію Лисичанська, отримали підозри

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомили про підозру двом місцевим мешканцям. Їм інкримінують добровільне зайняття посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресорки (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф ексдиректор шахти імені Д. Ф. Мельникова та колишній керівник комунального підприємства «Лисичанська житлово-експлуатаційна контора № 1» пішли на співпрацю з окупантами.

Підозрювані отримали пропозиції щодо керівництва незаконною «адміністрацією міста Лисичанська лнр».

Так, влітку 2023 року колишній директор шахти став «виконувачем обов’язків голови» окупаційної адміністрації, а інший фігурант ‒ його «заступником».

За інформацією прокуратури, вони насаджують окупаційний режим на тимчасово окупованій території Луганщини. Зустрічаються з представниками республіки татарстан рф, виступають на камери пропагандистських медіа, де розповідають про відновлення міста завдяки допомозі «дружнього народу».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ще трьох мешканців Луганщини, які очолили «органи влади лнр», підозрюють у колабораціонізмі.