Залужний привітав з Днем ЗСУ: "Схиляю голову перед кожним солдатом, сержантом і офіцером"

Залужний привітав з Днем ЗСУ: "Схиляю голову перед кожним солдатом, сержантом і офіцером"

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний привітав захисників-побратимів з Днем ЗСУ.

Залужний опублікував відео, у якому сказав, що схиляє голову перед кожним солдатом.

"Сьогодні, у день Збройних Сил України, я дякую всім, хто робить свою важку роботу. Схиляю голову перед вашим подвигом! Перед кожним солдатом, сержантом і офіцером. Особливо перед тими, хто сьогодні у вогні боїв та під обстрілами, у холодних замерзлих окопах та руїнах міцно тримає оборону та нищить підступного ворога", - заявив він.

Залужний підкреслив, що ці військові "незважаючи на звання та посади", стоять "за майбутнє наших дітей".

"Це те, заради чого ми боремося, не маючи права на поразку. Гордий за кожного, хто сьогодні перебуває в лавах Збройних Сил України. Україна не здається – завдяки вам. І завдяки вам я знову і знову переконуюсь - як би важко нам не було, але точно не буде соромно!", - додав він.

Нагадаємо, раніше Залужний сказав, у чому він помилився, розраховуючи зупинити росію і її війну в Україні. Він вважав, що може зупинити росію, знекровивши її війська.

"Це була моя помилка. росія втратила щонайменше 150 тисяч загиблих. У будь-якій іншій країні такі жертви зупинили б війну. Але не в росії, де життя дешеве і де орієнтиром путіна є перша та друга світові війни, у яких росія втратила десятки мільйонів", - сказав Залужний.