Справу луганської судді-зрадниці, нині «сенаторки від «лнр», передали до суду

Справу луганської судді-зрадниці, нині «сенаторки від «лнр», передали до суду

Прокурори Луганської обласної прокуратури спільно з прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно «сенатора від лнр» у раді федерації федерального зібрання рф.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

Фігурантці інкримінували державну зраду, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідування встановило, що у 2014 році діюча суддя Апеляційного суду Луганської області перейшла на бік ворога та зрадила присязі. Вона обійняла посаду «керівника адміністрації голови лнр».

З грудня 2022 року жінка стала «сенатором від лнр» у раді федерації федерального зібрання російської федерації.

Обвинувачена займається підготовкою «законопроєктів», спрямованих на посилення впливу окупаційної адміністрації рф на захопленій території Луганщини. Систематично підтримує російський окупаційний режим у пропагандистських медіа.

Спеціальне досудове розслідування вели слідчі ТУ ДБР, розташованого у Краматорську, оперативний супровід ‒ працівники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, у жовтні екссуддя та “сенатор” самопроголошеної “лнр” отримала підозру за трьома статтями.