Зеленський показав, що завдяки ЗСУ, він вільно гуляє Києвом: "Від Офісу президента йду, а не чужого гауляйтера"

Зеленський показав, що завдяки ЗСУ він вільно гуляє Києвом: "Від Офісу президента йду, а не чужого гауляйтера"

Президент Володимир Зеленський привітав військових з Днем Збройних сил України, записавши відеоролик, як він прогулюється пішки Києвом.

Відео розміщене на сторінках Зеленського у соцмережах, зокрема і у Telegram.

"День сильних, день сміливих, день незламних. Чоловіків, жінок, воїнів, героїв. День всіх тих, хто продовжує боронити державу, хто віддав своє власне життя, аби не віддати Україну", - сказав Зеленський про День ЗСУ.

Він додав, що о 7 ранку іде вулицею Грушевського у напрямку стіни пам'яті загиблих за Україну, вона знаходиться на паркані Михайлівського Золотоверхого монастиря. І порадив усім туди сходити, аби віддати честь героям, полеглим за Україну.

Дорогою Зеленський привітався з двома жінками, які начебто випадково проходили повз.

"Зараз я йду столицею нашої прекрасної держави, а не чиєїсь губернії у складі чиєїсь імперії. Від Офісу президента йду, а не чужого гауляйтера. Попереду – Європейська площа, де синьо-жовті прапори, а не триколори, попереду Володимирська гірка на честь нашого великого князя, а не їх дрібного царька", – сказав Зеленський.

Пізніше він відвідав у госпіталі українських захисників.

"Поспілкувався з воїнами про їхній бойовий шлях, самопочуття, потреби та умови лікування. Вручив нагороди. Дякую бійцям за службу, за захист України. Подяка від усіх нас, від усього українського народу, за ваш героїзм", - написав Зеленський у соцмережах.

Нагадаємо, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний привітав захисників-побратимів з Днем ЗСУ. "Схиляю голову перед вашим подвигом! Перед кожним солдатом, сержантом і офіцером. Особливо перед тими, хто сьогодні у вогні боїв та під обстрілами, у холодних замерзлих окопах та руїнах міцно тримає оборону та нищить підступного ворога", - заявив він.