“Цього озброєння у росіян є вдосталь”: у ЗСУ розповіли про небезпеку з боку окупантів

“Цього озброєння у росіян є вдосталь”: у ЗСУ розповіли про небезпеку з боку окупантів

Противник активно застосовує дрони-камікадзе на Лимано-Куп’янському напрямку.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

“20 дронів-камікадзе використали окупанти проти українських захисників за минулу добу. Бачимо, що цього озброєння у росіян є вдосталь, воно постачається централізовано, воно виготовляється і несе велику небезпеку для українських захисників”, - сказав Фітьо.

За його словами, 6 грудня Сили оборони відбили на цьому напрямку 13 ворожих атак. Сили оборони знищити 324 окупантів та 37 одиниць ворожої військової техніки, серед якої п’ять танків та чотири БМП-2.

Також противник завдав 14 авіаційних ударів та 671 раз обстріляв позиції українських військових з мінометів та артилерії.

”Зараз активні бойові дії тривають по всій лінії фронту. Ідуть підтягування резервів (окупантами - ред.) для того, щоб відновити втрати у живій силі. Зі всієї країни збирають, проводиться мобілізація прихована”, - наголосив речник.

Він додав, що у смузі відповідальності ОСУВ «Хортиця» лише протягом листопада росіяни втратили 1 100 одиниць техніки та 10 980 військовослужбовців.

“Це те, що їм тільки у нашій смузі треба відновити, це дуже велика кількість людей”, - наголосив він.

Нагадаємо, окупанти обстріляли прифронтові села Луганщини, де ще залишаються люди.