Без нової стратегії та додаткового фінансування Україна може програти війну, — NYT

Без нової стратегії та додаткового фінансування Україна може програти війну, — NYT

Американські та українські військові лідери шукають нову стратегію, яку вони могли б почати виконувати на початку наступного року на війні проти рф.

Про це пише New York Times з посиланням на слова офіційних осіб США та України.

За даними видання, Сполучені Штати посилюють особисті військові консультації, які вони надають Україні, відправляючи до Києва "тризіркового генерала" Пентагону, який проведе значний час на місці.

"Американські та українські військові офіцери кажуть, що сподіваються опрацювати деталі нової стратегії наступного місяця під час серії військових навчань, які планується провести у Вісбадені, (Німеччина)", - йдеться у статті.

NYT пише, що американці наполягають на консервативній стратегії, яка зосереджується на утриманні території, якою володіє Україна, окопуючись і нарощуючи постачання та сили протягом року.

"Українці хочуть йти в атаку або з землі, або з дальніх ударів, сподіваючись привернути увагу світу. Ставки величезні. За словами американських чиновників, без нової стратегії та додаткового фінансування Україна може програти війну", - зазначається у статті.

Представники адміністрації президента США стверджують, що путін робить ставку на зменшення американської підтримки, вказуючи на його нещодавні заяви про те, що якщо в України закінчаться боєприпаси, надані НАТО, росія переможе за кілька днів.

Нагадаємо, Washington Post провів інтерв’ю з понад 30 високопосадовцями з України, США та європейських країн. У ньому представлені нові відомості та раніше невідомі подробиці про глибоку участь Штатів у військовому плануванні контрнаступу та фактори, які сприяли розчаруванню у ньому.