"Ця війна надовго. Вона може тривати роками": Командир бригади "Азов" Прокопенко дав пораду цивільним

"Ця війна надовго. Вона може тривати роками": Командир бригади "Азов" Прокопенко дав пораду цивільним

Командир бригади Нацгвардії "Азов" підполковник Денис Прокопенко впевнений, що війна з рф надовго і може тривати роками.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, відповідаючи на питання про те, коли закінчиться війна.

"Відповідь проста: росія ніколи не відмовиться від своїх геополітичних цілей та не відпустить Україну зі своєї сфери впливу. Війна буде тривати рівно доти, доки ми будемо здатні вести спротив. Будь-які "перемир’я" або "домовленості" — будуть черговим тайм-аутом для ворога, з метою накопичити ресурси для подальшого наступу. Тому наша здатність у критичний момент мобілізувати всі необхідні ресурси та працювати на грані надлюдських спроможностей, не має поступово переростати в байдужість та безініціативну стабільність", - наголосив Прокопенко.

Він зазначив, що чимало людей в Україні та за кордоном "досі відмовляються сприймати безжальну реальність такою, якою вона є".

"Дехто намагається запевнити себе, що все от-от закінчиться саме по собі. Хтось навпаки — кам'яніє від однієї думки, що мир в Україні може настати ледь не через десятиліття. Окремо підливають масла у вогонь російські інформаційно-психологічні атаки, спрямовані на деморалізацію українського суспільства: мовляв, Україна не витримає тривалого марафону, армія та волонтери втомляться та зламаються", - написав Прокопенко.

Він нагадав, що "Азов" на війні вже десятий рік. Прокопенко пише, що "азовці" усвідомили, що можливо не тільки їхня молодість, але й усе життя "пройде на фронтах війни за незалежність України" і зрозуміли, що не мають іншого шляху, крім того, який обрали свідомо.

"Ті, хто досі не задіяні на службі в Силах оборони України, мають зробити свідомий вибір: взяти до рук зброю, поповнивши ряди військових, або стати для армії надійним тилом, який працює на підтримку обороноздатності країни. Ця війна надовго. Вона може тривати роками. Від нас залежить, що саме ми робимо щодня, аби наблизити нашу перемогу", - наголосив Прокопенко.

Нагадаємо, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак вважає, що ЗСУ "зі 100 метрів пробігли вже 70 метрів" для закінчення війни в Україні.

Його радник Михайло Подоляк висловив думку, що війна росії в Україні закінчиться швидко і в один момент, так само як і почалася.

Ексголова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає, що війна в Україні триватиме, доки одна чи інша сторона не досягне політичних цілей війсковими засобами, або обидві сторони не вирішать, що вони не можуть досягти цих цілей і сядуть за стіл переговорів.

Читайте також: Важко уявити, скільки Україна здатна здійснити наступів, якщо війна триватиме до 2032 року, — Bloomberg