Єрмак про закінчення війни в Україні: "Якщо порівнювати із забігом на 100 метрів, 70 ЗСУ вже пробігли"

Єрмак про закінчення війни в Україні: "Якщо порівнювати із забігом на 100 м, 70 м ЗСУ вже пробігли"

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак вважає, що ЗСУ "зі 100 метрів пробігли вже 70 метрів" для закінчення війни в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю.

"Ніхто не знає, коли закінчиться війна. Вона може закінчитися дуже раптово і саме для цього все робиться. Багато факторів, які впливають на це. Але все ж таки, якщо порівнювати із забігом на 100 метрів, то я вважаю, що 70 метрів ми вже пробігли. Але ці останні 30 є найважчими", - сказав Єрмак.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в The Economist написав колонку, у якій назвав п'ять пріоритетів України, які потрібні, щоб вирватися з позиційної війни з рф.

Він написав, що позиційна війна – це тривала війна, яка несе величезні ризики для Збройних Сил України та для її держави. "Якщо Україна хоче вирватися з цієї пастки, нам знадобляться всі ці речі: перевага в повітрі, значно вдосконалені засоби електронної боротьби та контрбатарейної боротьби, нова мінна технологія та здатність мобілізувати та тренувати більше резервів", - підсумував він.

Президент Володимир Зеленський не погодився з оцінкою Залужного, а один з заступників Офісу президента Ігор Жовква, коментуючи статтю Залужного в журналі The Economist, заявив, що військовим не варто виносити на публіку те, що відбувається на фронті.

Секретар РНБО Олексій Данілов написав, що сумнівається, що росії вдасться затяжна війна. Також він висловився, що у командуванні і у владі не місце тим, хто не вірить у перемогу.

Читайте також: Залужний назвав The Economist свою помилку і визнав, що Україна застрягла у війні, де рф має перевагу